Ren mat

Under vintern har jag varit lite låg, detta har dragit med sig ett mycket tråkigt missbruk - SOCKER!!! Har tappat räkningen på hur många godispåsar det har blivit framför en film eller två. Nu har jag bestämt mig för att det får vara slut på detta. Min kost har väl varit lite si och så, alltid mycket grönsaker, men också en hel del halvfabrikat då jag inte gillat matlagning så värst i unga år ;) På sistone har jag dock upptäckt att det är kul...och jag lyckas få till en och annan rätt jag faktiskt vågar bjuda på. 
 
Min nyupptäckta kunskap underlättar min sockerdetox nåt så otroligt, för nu kan jag både undvika det raffinerade sockret som jag känner till det vill säga godis, kakor etc. Jag kan även styra det dolda sockret i min mat, och jag väljer att göra det nu för att se hur det känns. Med måtta givetvis, ingen är läcker fanatisk. Saker jag har valt att göra avkall på är de raska kolhydraterna som snabbt omvandlas till socker i kroppen. Även då färdiglagad mat, som ofta innehåller det, samt lurigt salt. Men nån  LCHF- människa lär jag aldrig bli...
 
Ger även min kropp lite extra protein just nu och ett tag framåt, fick nämligen veta att min muskelmassa var under all kritik...och här gick man och trodde man var stark. Så...här kommer ett första recepttips på ett mumsigt mål...helt utan tillsatt socker och med rena råvaror med undantag för vaniljpulvret (fulfabrikat) .
            1-2 portioner.  Tid : ca 15 min
 
1 banan
2 ägg
Smör att steka i 
 
Mosa bananen och vispa ihop med ägg, stek i små plättformationer nån minut på var sida.
 
Tillbehör:
 
Torrostad kokos
Blåbär
Turkisk yoghurt med ett stänk vaniljpulver i . 
 
Denna rätt har ett ganska högt fettinnehåll, vilket bör observeras om man tex går på nån specialdiet. Jag räknar inte kcal, håller mig enbart borta från socker.   Hoppas det smakar! 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fallenfromgrace.blogg.se

Djur och natur. Trädgård och odling. Ett och annat recept, och lite tankar och funderingar.

RSS 2.0